De laatste voorbereidingen - Reisverslag uit Best, Nederland van Marlies Dijkstra - WaarBenJij.nu De laatste voorbereidingen - Reisverslag uit Best, Nederland van Marlies Dijkstra - WaarBenJij.nu

De laatste voorbereidingen

Door: Marlies

Blijf op de hoogte en volg Marlies

01 Maart 2012 | Nederland, Best

Hoi allemaal,

Via mijn weblog wil ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen die ik opdoe tijdens mijn verblijf in Bolgatanga, Noord-Ghana. Hier ga ik onderzoek doen voor mijn afstudeerscriptie van mijn MSc studie International Puclic Health aan de VU in Amsterdam.
Ik ga de sexuele en reproductieve gezondheidsvoorlichting van de Youth Harvest Foundation Ghana evalueren. Deze voorlichting wordt op scholen in Bolgatanga en omgeving gegeven aan studenten door de NGO Youth Harvest Foundation Ghana (YHFG). Zelf zal ik ook deze voorlichting gaan geven en daarnaast ga ik onderzoek doen. Naast documentanalyse van het voorlichtingsprogramma en een literatuurstudie naar gezondheidsvoolichting in Ghana en omstreken ga ik in Bolgatanga interviews houden met lokale voorlichters en ga ik enquêtes uitdelen aan de studenten die deze voorlichting volgen.
Zaterdag 3 maart aanstaande vertrek ik naar Accra waar ik dan twee dagen de tijd heb om euro's te wisselen voor de ghanese cedi en zal ik een buskaartje kopen om dinsdag 6 maart, samen met de nederlandse studenten Aranka en Zowy, naar Bolgatanga te reizen. Vanaf woensdag zal er een introductie plaatsvinden van de YHFG en zal ik kennis maken met mijn gastgezin waar ik zal verblijven de komende weken.
Waarschijnlijk zal ik vanaf maandag 12 maart aan het werk gaan bij YHFG en zal ik weer internet hebben om jullie weer een berichtje te sturen.
Ik houd jullie op de hoogte.

Marlies

• 01 Maart 2012 - 18:24

Arend En Olga:

Hai Marlies, wat leuk dat je gaat. Heel veel succes met je onderzoek en veel plezier; we zullen je weblog op de voet volgen.

• 01 Maart 2012 - 18:31

Dieneke Kouwen:

Ontzettend leuk dat je naar Ghana gaat! :-) Hele fijne tijd toegewenst, en safe travels-

• 01 Maart 2012 - 20:46

Kees En Renée:

Ha Marlies, we wisten al dat je snel vertrekt. Een fijne en succesvolle tijd gewenst in Ghana. We blijven je volgen via Best of je mails. Tot ziens!

• 01 Maart 2012 - 21:50

Karin En Frans:

Hoi Marlies, spannend dat het avontuur (en werk) gaat beginnen. Maar je bent al een ervaren reizigster, ook in Afrika ! Dus dat gaat helemaal goed. Heel veel succes met je werk en een fijne tijd daar. We blijven je volgen.

• 01 Maart 2012 - 21:54

Gerjan:

Heuj Marlies,

Klinkt als een boeiend en nuttig onderzoek, en ik wens je er heel veel succes mee!
    Ook een goeie reis gewenst, ik had begrepen dat je er op de terugweg zelfs een week over zou doen, maar jij kijkt natuurlijk nergens meer van op :p
    Ik hoop vooral dat je heel veel plezier hebt!

• 02 Maart 2012 - 08:05

Esmee & Amber:

Veel succes!!!!

• 02 Maart 2012 - 13:31

Ellen:

Veel plezier Marlies! Geniet ervan:)

• 03 Maart 2012 - 08:49

Jolien:

Hoi Marlies, Erg leuk zo'n website! Een hele goede reis gewenst en tot in Bolga!

• 03 Maart 2012 - 12:17

Oma En Opa Kusters:

Lieve Marlies, Naast ons telefoontje van gisteren, nu ook langs deze weg veel succes.